Timmerwerkt wint Solidaire Award

Vluchtelingenwerk Vlaanderen bekroont Timmerwerkt voor onze bijdrage aan integratie en inclusie op de arbeidsmarkt.

https://www.timmerwerkt.be/blogitems/timmerwerkt-wint-solidaire-award
Gekopieerd!

Timmerwerkt laat zien dat je geen groot bedrijf hoeft te zijn om een significante impact te maken

Vluchtelingenwerk Vlaanderen vestigde met de campagne VOL solidariteit de aandacht op organisaties, bedrijven en individuen die nieuwkomers en vluchtelingen een vlottere start geven in België. Timmerwerkt won in de categorie 'Bedrijven'.

We riepen in april volop onze volgers, klanten, sympathisanten en abonnees op om hun stem uit te brengen. En dat deden ze massaal, waarvoor grote dank! Van Vluchtelingenwerk zelf kregen we volgend verslagje:

De jury heeft unaniem gekozen voor Timmerwerkt als duidelijke winnaar in deze categorie. Timmerwerkt levert een daadwerkelijke bijdrage aan de integratie en inclusie op de arbeidsmarkt, en maakt een concreet verschil met een grote impact. Dit meubelatelier in Evergem biedt nieuwkomers een warm welkom en fungeert als een springplank naar een vaak moeilijk toegankelijke arbeidsmarkt.

Timmerwerkt laat zien dat je geen groot bedrijf hoeft te zijn om een significante impact te maken. Ondanks hun bescheiden omvang, creëren ze kansen voor nieuwkomers, inspelend op het tekort aan medewerkers op de arbeidsmarkt. Dit initiatief zet in op een positief verhaal en vormt daarmee een inspirerend voorbeeld voor andere bedrijven.

Bij Timmerwerkt vinden nieuwkomers een plek om te ontsnappen aan eenzaamheid en om zichzelf te bewijzen. Het is een plek waar ze kunnen leren, groeien en delen, zonder oordeel of voorwaarden. Timmerwerkt is niet alleen een werkplaats, maar een gemeenschap waar mensen een nieuw leven kunnen opbouwen en zichzelf kunnen zijn.

Of we trots zijn? 't Zal wel zijn!

Benieuwd naar de andere winnaars of naar de 160 warme initiatieven die werden genomineerd? Ga snel hier kijken.

Voel je je aangesproken?

Altijd welkom!