Alles overkomt ons

Compacter wonen zagen Clara en Daan helemaal zitten. Maar terwijl het huis gebouwd werd, kwam er een cadeautje bij: een tweede zoon, Louis. Het werd dus een punt om heel creatief om te springen met ruimte.

https://www.timmerwerkt.be/blogitems/alles-overkomt-ons
Gekopieerd!

Wij merken dat ons leven altijd ‘n beetje zo gaat. We denken niet te hard na op voorhand. Alles overkomt ons gewoon.

In mei 2018 tekenden Clara en Daan voor de aankoop van een nieuwbouwwoning in het hartje van Gentbrugge. Ze kochten het huis op plan, dus het zou nog even duren voor ze er met hun zoontje Oscar zouden kunnen intrekken. Het nieuwe huis is een stuk compacter, maar energiezuinig, met een warmtepomp en perfect geïsoleerd – en dus gedaan met de lawaaihinder van hun huidige woonst.

Een onverwacht cadeautje

Compacter wonen zagen ze dus helemaal zitten. “Maar terwijl het huis gebouwd werd, kwam er een cadeautje bij,” lacht Clara. “Onze tweede zoon Louis. We moeten in ons huis dus heel creatief omspringen met ruimte.”

“Wij merken dat ons leven altijd ‘n beetje zo gaat. We denken niet te hard na op voorhand. Alles overkomt ons zo’n beetje,” zegt Daan. “Maar met dit nieuwe huis wisten we: als we hier intrekken met het allegaartje aan tweedehandsmeubels uit ons vorige huis, dan geraken we er niet.”

Dankzij de verkoop van hun eerste huis hadden Clara en Daan budget ter beschikking. Ze besloten iets te doen wat ze nog nooit hadden gedaan: maatkasten laten maken. Zodat ze de ruimte in hun compacte huis optimaal konden gebruiken en vooral de hoogte – ze hebben hoge plafonds – goed zouden benutten. In hun zoektocht naar mooie, wat ludieke kastontwerpen, kwamen ze bij Timmerwerkt terecht.

Het begon met een boekenkast

“Het startte met de boekenkast. We houden van boeken in huis en hebben er dus veel,” vertelt Daan. “We dachten: wat als we de kast vullen met boeken tot aan het plafond, en wat als we onze beamer erin verwerken, en onderaan nog opbergkastjes steken?”

“Met die vragen klopten we aan bij Timmerwerkt, maar we wisten toen wel al dat we daarnaast nog een heel aantal zaken gingen laten maken,” vult Clara aan.

Uiteindelijk maakte Timmerwerkt voor Clara en Daan de fameuze boekenkast, een kast voor de gigantische cd-collectie van Daan, een gangmeubel voor jassen en schoenen, een handige zitbank met opbergruimte & rommellade en een wandvullende kledingkast in de slaapkamer.

Muziek in het hoofd

Daan en Clara zijn beiden gepassioneerd door muziek. Daan maakte er zelfs zijn beroep van: hij is componist en geeft les op het conservatorium. “Ik hoor 7 dagen op 7 muziek in mijn hoofd en schrijf muziekstukken op mijn computer, zoals een schrijver een boek uittikt.” Die passie voor muziek is er al altijd. Hij startte als 12-jarige met zijn cd-collectie, en die is vandaag gigantisch – vandaar de nood aan een aparte kast. Clara speelt cello, niet als professioneel muzikante, maar daarom niet met minder drive. Daan zegt daarover: “Clara kent meer van muziek dan de gemiddelde conservatoriumstudent.”

Onze cocon

“Het was een verademing om hier te komen wonen,” herinnert Clara zich. “Door die state-of-the-art isolatie voelde ons huis – zónder burenlawaai – aan als een echte cocon. Het is écht wel compact wonen. Nog kleiner zou niet handig geweest zijn. We hebben nu eerder last van elkaar dan van de buren.” (lacht)

“We zijn nog elke dag blij met onze keuze voor de maatmeubels van Timmerwerkt. Het maakt ons huis echt áf,” zegt Daan. “Ja, je kan in Ikea tien keer goedkoper een kast kopen. Maar door te investeren in deze meubels, klopt elke kamer. Alles wat we niet willen zien, zit netjes weggestoken. Dat brengt rust, ruimte en een goed gevoel. Ook de insteek om te werken met nieuwkomers vonden wij een pluspunt.”

Het fijne zit ‘m ook in de kleine extra’s onderweg. Zo vroegen we Timmerwerkt of ze onze vensterbanken in ‘t zelfde hout konden steken, en dat hebben ze zonder problemen gedaan.
Daan

Pièce de résistance

“Het fijne zit ‘m ook in de kleine extra’s onderweg. Zo vroegen we of ze onze vensterbanken in ‘t zelfde hout konden steken, en dat hebben ze er dan gewoon bij gedaan,” vertelt Daan. “Ze bedenken ook inventieve oplossingen. Zo werd het kastje van onze beamer altijd nogal warm, en toen kwamen ze met een uitschuifsysteem, waardoor we de beamer nu uit de kast schuiven als we hem aanzetten.”

“Dit is een nieuwbouwproject middenin de stad, en elke woning is min of meer hetzelfde. Maar met onze meubels konden we het huis een eigen persoonlijkheid en kleur geven. Zeker over de boekenkast hebben we al veel complimenten gekregen. Da’s echt onze pièce de résistance,” lacht Clara.

Voel je je aangesproken?

Altijd welkom!