Alles is anders - het verhaal van Besmillah

Besmillah is ondertussen bijna 5 jaar in België en staat op de drempel om zijn contract bij Timmerwerkt te ondertekenen. Hij vertelt z’n verhaal.

https://www.timmerwerkt.be/blogitems/alles-is-anders-het-verhaal-van-besmillah
Gekopieerd!

Het is moeilijk om iedereen te missen. Maar hier is het rustig. Hier is geen oorlog.

Bij Timmerwerkt ontstaan er tijdens het timmeren unieke uitwisselingen en worden er al eens verhalen verteld. Besmillah uit Afghanistan vertelt zijn verhaal van z'n vlucht naar en aankomst in Europa.

Luister hier 👇🏽

Nooit rustig slapen, nooit zonder gevaar

Waarom besloot Besmillah om zijn vertrouwde omgeving achter te laten, zijn gezin met broers en zussen, het huis waarin ze allemaal samen woonden, zijn dochter van zes maanden en zijn vrouw Marcia? Waarom begon hij de gevaarlijke tocht richting Europa? Hij vertelt het in de podcast.

Grappige verschillen

Ook krijgen we te horen hoe zijn nieuwe leven in België begon. Hoe hij als een van de eerste nieuwkomers bij het pas opgestarte Timmerwerkt terechtkwam. En welke verschillen zowel Besmillah als Hans van Timmerwerkt opmerkten tussen Afghanistan en België.

Een beetje overschot

Hans mijmert in deze aflevering over wat de passage van het coronavirus bracht aan inzichten. Moet het altijd druk druk druk zijn? Kunnen we niet allemaal met wat minder? En vooral: heeft iedereen niet wat nood aan adem en aan een beetje overschot?

Deze podcast-aflevering werd gemaakt in september 2020 door Eva De Groote en Ruben Nachtergaele van audiomakerij Selkie

Voel je je aangesproken?

Altijd welkom!