Als ik aan het werk ben, komt alles goed

https://www.timmerwerkt.be/blogitems/als-ik-aan-het-werk-ben-komt-alles-goed
Gekopieerd!

Er wordt niet normaal veel weggesmeten in de bouw. We juichen als het ons lukt om te recupereren.

Hyussein komt uit Bulgarije. Door de taaldrempel is het niet makkelijk om een plekje te veroveren op de arbeidsmarkt. Zonder werk werd Hyussein wanhopig. Zijn werk is al z'n hele leven zijn trots. Hij voelde zich compleet nutteloos. Hij kon bij Timmerwerkt aan de slag om meubels te maken, maar door zijn handigheid ontpopte hij zich tot joviale allround klusjesman. Ook Mathias is nieuw bij Timmerwerkt. Hij vertelt hoe hij hier terechtkwam en wat hij anders vindt dan elders.

Wanneer er iets kapot is of er moet iets gefixt worden, hoeft Olivier alleen maar te zeggen 'Hyussein, we have a problem' en hij lost het op. Nu het eind van zijn contract bij Timmerwerkt in zicht is, is zijn grootste zorg: nieuw werk vinden.

Je ontmoet ook nieuw gezicht Mathias, een zelfstandig architect die bij Timmerwerkt meubels ontwerpt. Hij vertelt wat hem opvalt aan zijn nieuwe werkgever, zijn bijzondere collega's en wat hij zo belangrijk vindt aan het recupereren van bouwmateriaal.

Luister hier de aflevering:

Credits: deze podcast werd gemaakt door Eva De Groote en Ruben Nachtergaele. Het deuntje aan het begin en eind is een creatie van Hans Gruyaert en Jurgen De Blonde.

Voel je je aangesproken?

Altijd welkom!