Veelgestelde timmervragen

We hechten veel belang aan duidelijke communicatie. Hier brengen we antwoorden bijeen op de meest gestelde vragen. Aarzel uiteraard niet om ons te contacteren mocht je nog andere vragen hebben.

Ik wil een meubel laten maken, hoe gaan jullie te werk?

Via onze on-line vragenlijst verzamelen we zoveel mogelijk informatie (plannen, schetsen, afmetingen, inspiratiebeelden, foto’s van de ruimte, etc.) over jouw project. Vaak is het nuttig om in een vrijblijvend gesprek in ons atelier alles samen verder te bespreken en meteen al wat mogelijke materialen bekijken.

Op basis van alle verzamelde info maken wij een prijsraming of, indien mogelijk, al meteen een offerte op. We proberen op dat moment ook een inschatting te maken van de uitvoeringsperiode.

Wanneer je akkoord geeft op de raming/offerte wordt jouw project in onze planning opgenomen. Op dat moment sturen we een opstartfactuur van 10%.

Daarna komen we opmeten en doen onze ontwerpers een eerste ontwerpvoorstel. We streven er naar om in een 3-tal ontwerp aanpassingen tot een finaal ontwerp te komen. Op basis van het finale ontwerp wordt een offerte opgemaakt.

Ontwerpen jullie zelf of moeten wij een uitgewerkt ontwerp aanleveren?

Onze interieur vormgevers ontwerpen jouw meubel met veel liefde. De meeste realisaties op onze website zijn eigen ontwerpen.

Alle informatie die je ons op voorhand kan bezorgen - zoals inspiratiefoto’s, schetsen, etc. - is natuurlijk meer dan welkom, zo wordt het makkelijker om iets naar jouw smaak te ontwerpen.

Een uitgewerkt ontwerp aanleveren kan uiteraard ook, en we staan altijd open om samen te werken met andere ontwerpers of interieurarchitecten.

We geven de voorkeur aan projecten die we kunnen uitvoeren van ontwerp tot realisatie.

Wanneer moeten we wat betalen?
  • 10% bij akkoord raming/offerte
  • 35% bij goedkeuring uitvoeringstekeningen en bestelling materialen
  • 25% bij opstart productie
  • 30% na plaatsing
Hoe lang moet ik wachten op m’n meubel?

Dat is jammer genoeg geen exacte wetenschap. Bij akkoord raming/offerte proberen we altijd een indicatie van de uitvoeringsperiode mee te geven, en we proberen ons zo goed mogelijk aan die timing te houden.

We hebben echter geen vat op alle factoren die onze planning bepalen: werven lopen vertraging op, materialen raken niet tijdig tot bij ons, etc. Daarom vinden we het belangrijk om een open en transparante communicatie te voeren.

In welke regio werken jullie?

Ons atelier is gevestigd in Evergem bij Gent. We beperken onze verplaatsing tot maximaal 1u van ons atelier.

Doen jullie ook de technische aansluiting van de toestellen?

Ja. We werken hiervoor samen met een vaste elektricien en loodgieter, ofwel kunnen jullie zelf een elektricien/loodgieter voorstellen waar we mee samenwerken.

Dat is duidelijk!

Zin gekregen om samen te werken?