Timmeren aan een warme samenleving

Voor veel nieuwkomers zijn de obstakels om een opleiding te volgen of werk te vinden groot: te weinig kennis van de taal, niet de juiste diploma’s, vooroordelen op de arbeidsmarkt … Bij Timmerwerkt kunnen gemotiveerde vluchtelingen zinvol aan de slag.

Het is onze overtuiging dat de maatschappij nood heeft aan meer warmte: meer tijd maken voor elkaar, meer luisteren naar elkaar, meer openheid voor elkaar. Vanuit die houding vertrekken al onze relaties: die met klanten, met leveranciers, met medewerkers en met partners. We streven naar een warmere en tragere samenleving die zich kan aanpassen en open staat voor verandering.

Team Timmerwerkt

Hans Gruyaert

Hans heeft een achtergrond als lesgever in IT. Via een omweg in de sociale sector heeft hij zich gevestigd als zelfstandig meubelmaker. Zijn focus binnen Timmerwerkt is vooral commercieel en creatief.

Olivier Provost

Oli is opvoeder en heeft ervaring in het creatief en actief stimuleren van kwetsbare doelgroepen. Met een pak ervaring in de jeugd- en sociaalartistieke sector beschikt hij over een breed netwerk van dienstverleners en creatieve duizendpoten.

Peter De Corte

Peter heeft meer dan 25 jaar ervaring in de meubelmakerij en interieurinrichting. Hij bouwde zijn eigen bedrijf, De Corte & Ko.be, uit tot een creatieve leer-en werkplek voor velen. Voor zijn atelier gaat een nieuw hoofdstuk van start met Timmerwerkt.

Gino De Coene

Gino groeide als het ware op tussen de schavelingen en heeft het ambacht van meubelmaker in de vingers. Zijn passie voor hout geeft hij graag door onder het motto ‘hoe massiever hoe liever’.

Julien Nimbona

Julien heeft jaren in de bouw gewerkt in Burundi en heeft een opleiding als ingenieur civil.  Ook hier wil hij werken en sparen voor een auto die hem mobieler zou maken. Bij Timmerwerkt krijgt hij de kans om bij te verdienen, en ondertussen z'n Nederlands verder te oefenen, wat zijn toekomstige kansen op werk doet toenemen...

En wie ben jij?

We kunnen én willen het verhaal van Timmerwerkt niet alleen schrijven: we geloven sterk in samenwerking en co-creatie. Timmerwerkt is een pilootproject, een vereniging, een workshop, een intercultureel experiment dat mensen en organisaties bottom-up met elkaar verbindt.

Wil je deel uitmaken van ons verhaal? Contacteer ons vrijblijvend met jouw vraag of idee.