Timmeren aan een warme samenleving

Voor veel nieuwkomers zijn de obstakels om een opleiding te volgen of werk te vinden groot: te weinig kennis van de taal, niet de juiste diploma’s, vooroordelen op de arbeidsmarkt … Bij Timmerwerkt kunnen gemotiveerde vluchtelingen zinvol aan de slag.

Het is onze overtuiging dat de maatschappij nood heeft aan meer warmte: meer tijd maken voor elkaar, meer luisteren naar elkaar, meer openheid voor elkaar. Vanuit die houding vertrekken al onze relaties: die met klanten, met leveranciers, met medewerkers en met partners. We streven naar een warmere en tragere samenleving die zich kan aanpassen en open staat voor verandering.

Team Timmerwerkt

Ibrahim Alnassry

Ibrahim was politieagent in Tikrit (Irak). Via een opleiding binnenschrijnwerk bij de VDAB is hij zich aan het omscholen tot meubelmaker en komt nu een stage van een aantal maanden lopen bij Timmerwerkt.

Hans Gruyaert

Hans heeft een achtergrond als lesgever in IT. Via een omweg in de sociale sector heeft hij zich gevestigd als zelfstandig meubelmaker. Zijn focus binnen Timmerwerkt is vooral commercieel en creatief.

Olivier Provost

Oli is opvoeder en heeft ervaring in het creatief en actief stimuleren van kwetsbare doelgroepen. Met een pak ervaring in de jeugd- en sociaalartistieke sector beschikt hij over een breed netwerk van dienstverleners en creatieve duizendpoten.

Senne Neyens

Senne is grafisch vormgever en combineert zijn creativiteit al een paar jaar met het maken van meubels. Hij trekt al eens graag de wijde wereld in en is all-round nice guy.

Besmillah Husaini

Besmillah was meubelmaker in Afghanistan, maar heeft hebben en houden moeten achterlaten. Langzaam maar zeker is hij een nieuw leven aan het opbouwen met z'n vrouw en dochtertje.

En wie ben jij?

We kunnen én willen het verhaal van Timmerwerkt niet alleen schrijven: we geloven sterk in samenwerking en co-creatie. Timmerwerkt is een pilootproject, een vereniging, een workshop, een intercultureel experiment dat mensen en organisaties bottom-up met elkaar verbindt.

Wil je deel uitmaken van ons verhaal? Contacteer ons vrijblijvend met jouw vraag of idee.