Eerste bezoek

We komen bij je langs en bekijken samen de vraag en de ruimte. Heb je ergens foto’s gezien die je leuk vindt? Welke materialen en afwerking zijn mogelijk? Welke functies moet het meubel hebben? Dit zijn een aantal typische vragen die aan bod komen. Je bent ook altijd welkom in ons atelier om naar materialen en afwerkingen te komen kijken.

Budget en idee

Op basis van ons gesprek gaan wij aan de slag. De eerste stap is het schetsmatig uitwerken van het idee. Tegelijk maken we ook een prijsvork op. Op beide vlakken proberen we elkaar te vinden. Deze fase is geheel vrijblijvend.

Offerte en ontwerp

Eens we een akkoord hebben over grootte-orde van budget en het project een duidelijke richting heeft gekregen, gaan we in overleg de plannen verder uitwerken. Op het einde van de ontwerpronde ligt een gedetailleerd ontwerp met offerte op tafel, zodat je exact weet wat je van ons kan verwachten. Mocht het project in dit stadium als nog afspringen wordt er een forfaitair bedrag van 450€ excl. BTW gefactureerd.

Akkoord en uitvoering

Na het aanvaarden van de offerte kunnen we het werk inplannen. Er wordt een voorschot van 40% gefactureerd, hiermee kopen we de nodige materialen aan. Gemiddeld mikken we op 6-8 weken voor de uitvoering.

Plaatsing en oplevering

Voor plaatsing (atelier-klaar) sturen we een tussentijdse factuur van 30% van het eindbedrag. De plaatsing spreken we vooraf duidelijk af wanneer we komen en hoeveel tijd we voorzien.  Na oplevering volgt de saldofactuur van 30% van het offertebedrag.

Extra aanpassingen (optioneel)

Eventuele werken die er bij komen voeren we uit in regie aan 45 euro per uur.

Kan ik zelf iets doen?

Om de kosten te drukken kan je zelf ook de handen uit de mouwen steken! Zo kan je zelf instaan voor de afwerking — lakken of vernissen, daar kruipt best wel wat tijd in. Ook bij de plaatsing en de verhuis kan je een handje toesteken.

Meer weten?

neem contact op